Vanaf 2019 engineeringopleiding in Amsterdam

Studenten die in de regio Amsterdam wonen, kunnen vanaf 2019 óók dichtbij huis techniek studeren. De Universiteit Twente (UT) en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) willen vanaf dat collegejaar gezamenlijk een engineeringopleiding aanbieden in Amsterdam.

De universiteiten willen met het aanbieden van een technische bachelor in de hoofdstad meer jongeren interesseren in techniek. Uit onderzoek is gebleken dat in Noord-Holland veel jongeren met interesse voor een technische opleiding toch voor een andere studie kiezen, omdat er in de regio geen aanbod is.

In het driejarige programma wordt de kennis van beide universiteiten gecombineerd vanuit de overtuiging dat de combinatie van een technische universiteit enerzijds en een brede universiteit anderzijds nodig is om antwoorden te vinden op de vraagstukken van de samenleving. De opleiding wordt op een innovatieve manier vormgegeven, zodanig dat het ook écht een aanvullend programma is op het huidige aanbod in Nederland. Het onderwijs wordt door zowel docenten van de UT als van de VU verzorgd.

De plannen worden momenteel door de UT en de VU samen uitgewerkt.

Lees het hele bericht op vu.nl

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintShare