Uitnodiging: Samen werken aan technisch vmbo in Flevoland

Gepubliceerd

Tijdens de provinciale werkbijeenkomst “Samen werken aan technisch vmbo in Flevoland” gaan uiteenlopende spelers vanuit het onderwijs, het bedrijfsleven en de regionale overheid met elkaar het gesprek aan. Onderwerp is de toekomst van het technisch vmbo in Flevoland en de regionale planvorming in het kader van de investeringen uit het regeerakkoord.

De arbeidsmarkt staat te springen om goed geschoold technisch personeel. Sterk technisch vmbo is van groot belang voor de doorstroom van leerlingen in het technisch onderwijs en uitstroom naar de arbeidsmarkt. Om dit te stimuleren heeft het kabinet in het regeerakkoord structureel jaarlijks 100 miljoen euro uitgetrokken voor een duurzaam, dekkend en kwalitatief hoogstaand aanbod van techniekonderwijs op het vmbo. De officiële regeling is hier te vinden.

Aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt

In het najaar van 2018 worden overal in het land provinciale werkbijeenkomsten georganiseerd voor vmbo’s, mbo’s, bedrijfsleven en regionale overheid om iedereen bij te praten over de laatste ontwikkelingen rond de regeling en de mogelijkheden tot ondersteuning. De organisatoren willen met de deelnemers aan de slag gaan, en de ontwikkeling van regionale plannen voor versterking van de kwaliteit van het technisch vmbo verkennen. Tijdens deze inspirerende werkbijeenkomst zal de volgende stap worden gezet in het versterken van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt in Flevoland.

Aanmelden

Deze bijeenkomst is voor mensen van het vmbo, mbo, bedrijfsleven, primair onderwijs en de lokale overheid. Heeft u vragen, opmerkingen of ideeën, neem dan contact op met Petra ter Voert van de provincie Flevoland.

Klik hier voor de definitieve uitnodiging.

 

 

 

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintShare