Regieraad Techniek Flevoland zet eerste stap

Gepubliceerd

Stijn de Geus (FNV) ondertekent de samenwerkingsovereenkomst RTF onder toeziend oog van voorzitter Hetty Klavers.

Stijn de Geus (FNV) ondertekent de samenwerkingsovereenkomst RTF onder toeziend oog van voorzitter Hetty Klavers.

Donderdag 14 april kwam de Regieraad Techniek Flevoland voor het eerst bij elkaar. Deze eerste vergadering stond in het teken van het uitzetten van de grote lijnen. Ook tekenden de leden de samenwerkingsovereenkomst.

Het doel van de Regieraad Techniek Flevoland was al vastgelegd in de intentieverklaring die de initiatiefnemers eerder dit jaar tekenen: werkgevers, werknemers, onderwijs en overheid werken in de RTF samen om te zorgen dat de Flevolandse arbeidsmarkt ook in 2025 beschikt over voldoende en goed opgeleid personeel in de technische sector. Hoe de RTF daarbij te werk gaat, is vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Die werd donderdag door de voorzitter en leden ondertekend om het moment te markeren dat de RTF een echte start maakte. Dat gebeurde in het provinciehuis, waar gedeputeerde Jan-Nico Appelman het gezelschap ontving: hij wilde daarmee benadrukken dat de provincie veel belang hecht aan dit initiatief.

Overzicht

De RTF wil werken vanuit een goed overzicht. Daarvoor brengt ze bestaande onderzoeken bij elkaar, en probeert ze ontbrekende gegevens aan te vullen. Zo start binnenkort een onderzoek om de langetermijnbehoeften van de technische sector in Flevoland goed in beeld te brengen. Al die informatie gebruikt de RTF om een koers uit te zetten voor de komende jaren.

Servicepunt Techniek

Zonder dat de raad nog in actie is gekomen, zijn de effecten al merkbaar: de opleidingsfondsen van de metaalbrancheorganisaties zijn inmiddels bezig met een onderzoek of er behoefte is aan een Servicepunt Techniek. Zo’n SPT is in andere regio’s al actief, en met succes. Met specifieke dienstverlening aan de werkgevers in de technische sector probeert een SPT te ondersteunen bij personele vraagstukken, zoals voldoende instroom, of bij- en omscholing.

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintShare