Into Orbit is nieuwe thema First Lego League

Ruimtevaart, satellieten en Marslandingen: het komt allemaal aanbod bij de volgende First LEGO League. Voor het seizoen 2018-2019 is het thema namelijk ‘Into Orbit’, zo werd deze week bekend. Dat sluit geweldig aan bij de André Kuipers Collegetour die medio november in Dronten was, en op 9 maart in Lelystad zal zijn.

De First Lego League is een internationale wedstrijd voor leerlingen in groep 7 en 8 en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs, met steeds een ander thema. Rond dat thema moeten ze een aantal opdrachten uitvoeren. Bovendien doen de kandidaten in teamverband onderzoek naar de maatschappelijke rol van techniek en technologie in de samenleving.
De Regieraad Techniek Flevoland ziet grote toegevoegde waarde: met deelname aan de First Lego League halen scholen, verenigingen en clubs een indrukwekkende onderwijsuitdaging in huis rondom automatiseren, techniek en projectmatig werken.

Lokale informatiebijeenkomsten

In de aanloop naar het nieuwe seizoen houdt de Stichting Beleef je Beroep een reeks lokale ontmoetingen voor scholen en andere teams die komend seizoen willen deelnemen, of eerst meer willen weten voordat ze daartoe overgaan. Tijdens de bijeenkomsten willen Frank van der Sluis, Ivo Solinger en ervaren teamcoaches op informele wijze kennismaken en kennis delen.
Afhankelijk van de vragen en behoefte gaan zij in gesprek over hoe First LEGO League zich verhoudt ten opzichte van techniekdoelstellingen, tips en trucs rondom de organisatie, de aanpak bij samenstelling van een team en over de bekostiging en sponsoring.

De lokale ontmoetingen met de scholen zijn op de volgende woensdagen, steeds van 15.30 tot 17.00 uur op een nog te bepalen locatie:

  • 21 maart 2018 – Emmeloord
  • 28 maart 2018 – Almere
  • 4 april 2018 – Lelystad
  • 11 april 2018 – Dronten
  • 25 april 2018 – Zeewolde

Wie geïnteresseerd is, kan zich aanmelden via www.beleefjeberoep.nl

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintShare