‘Carrière in de bouw begint bij de moeders’

Gepubliceerd

Anne de Jonge van Bouwend Nederland

Anne de Jonge van Bouwend Nederland

Bouwend Nederland gaat van 21 tot 27 mei naar de Libelle Zomerweek in Almere. Een opvallende ‘Tiny Tukker’, interieurinspiratie en toffe polaroidfoto’s trekken de aandacht. Het idee erachter: via moeders invloed uitoefenen op de beroepskeuze van hun kinderen.

Het begon als een wild plan van de opleidingsbedrijven in regio Oost: Bouwend Nederland op de Libelle Zomerweek. “Maar hoe langer we erover spraken, hoe enthousiaster we werden”, vertelt Anne de Jonge, een van de leden van het projectteam. Zij vertegenwoordigt ook de bouwsector in de Stuurgroep Servicepunt Techniek Flevoland.

Goede boterham

“Er komen 83.000 vrouwen naar de Libelle Zomerweek, veelal moeders. Moeders hebben de meeste invloed op de studiekeuze van een kind. En moeders hebben trouwens sowieso veel invloed op hun gezinsleden en scholen. De bouw en infra biedt werkgarantie op allerlei niveaus en toch heeft onze sector geen goed imago. Dat begrijp ik wel: wie langs een bouwplaats fietst, ziet vaak alleen hoge steigers, open straten en modder. Mensen denken misschien aan slecht betaald werk, vervelende werktijden of aan de overlast van een verbouwing. Wij moeten ze vertellen dat de bouw een veilige plek is, dat je er een goede boterham kunt verdienen en dat er innovatieve projecten gerealiseerd worden waar je nog jaren trots op bent! Met mogelijkheden op alle niveaus en van supertechnisch tot heel creatief. Als moeders dus een positief beeld hebben van alle mogelijkheden in de bouw en infra, dan kiezen hopelijk meer jonge mensen voor een studie en carrière in onze sector.” Op de Libelle Zomerweek wil Bouwend Nederland daarom de mooie kanten van bouw en infra laten zien.

Lees hier het hele artikel

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintShare