Categorie: Hetty’s blog

Als voorzitter van de Regieraad Techniek Flevoland wil Hetty Klavers weten wat er speelt in de regio. Elke maand brengt ze daarom een informeel bezoek aan een bedrijf, een school of een project waar techniek centraal staat.

“Daag die kinderen eens wat meer uit!”

De KennisWerkplaats in Dronten zit een beetje verstopt op het Agripark oost, achter de kinderopvang, en het gebouw worstelt nog een beetje met de naweeën van een brand bij de buren, maar het enthousiasme van de twee coördinatoren Frank van den Bosch en Lyda Winata is er niet minder om. Hetty Klavers ging 11 april op bezoek bij dit initiatief van Codenz in Dronten.

Emelwerda haalt de buitenwereld naar binnen

Bij het Emelwerda College in Emmeloord kunnen leerlingen van havo en vwo kiezen voor het Technasium. Ook mavo-leerlingen kunnen kiezen voor een bijzondere technische invulling van hun opleiding: de Bèta Challenge. Hetty Klavers sprak bij haar werkbezoek op 6 maart met rector-bestuurder Anne Leijenaar en directeur Marga Sijbom, en liet zich verrassen door de aanpak van deze school.

Charlaine Binda (l) en Hetty Klavers ontmoeten elkaar in de hal van Windesheim in Almere.

“Hbo-studenten kiezen bewuster”

Het onderwijs van binnenuit ervaren, dat lukt natuurlijk niet in één uurtje. Toch leverde het werkbezoek van Hetty Klavers aan Windesheim Flevoland een interessant beeld op van het technisch hbo-onderwijs in Almere. Studente Charlaine Binda leidde haar rond.