De 7 werelden van techniek op één poster

Hoe help je leerlingen de wereld van techniek ontdekken? Het is een vraag die veel professionals uit het voortgezet onderwijs bezighoudt. TechniekTalent ontwikkelde daarom een speciale poster die gratis is te downloaden. Nieuw is ook dat jonge Ambassdeurs van de Techniek kunnen worden ingeschakeld om de jongeren te enthousiasmeren.

De poster biedt een mooie gelegenheid om het gesprek met de leerlingen aan te gaan en de lesstof te koppelen aan éeen van de werelden van techniek. In elk van die 7 werelden is voor iedere leerling wel iets te vinden dat aansluit bij zijn of haar interesse en belevingswereld.

Een poster bestellen kan via deze link.

Jonge Ambassadeurs van de Techniek

Docenten kunnen daarnaast een beroep doen op Ambassadeurs van de Techniek: jonge, enthousiaste werknemers of techniekstudenten (maximaal 30 jaar), die uit eigen ervaring vertellen wat techniek te bieden heeft. De ambassadeurs zijn in principe afkomstig uit de regio van de school. Ze verzorgen in duo’s klassikaal een interactief lesprogramma. De jongeren laten de breedheid van de techniek zien aan de hand van de 7 werelden van techniek en brengen met hun persoonlijke verhaal hun enthousiasme over op de leerlingen.

Een voorlichting door de Ambassadeurs kan rechtstreeks bij TechniekTalent worden aangevraagd. Klik hier voor het aanmeldingsformulier.

 

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailPrintShare